Alcoholverslaving

Hulp bij alcoholverslaving door Verslavingszorg Achterhoek

Een alcoholverslaving of alcoholisme ontstaat meestal heel geleidelijk. Je drinkt weleens een drankje te veel en wordt de volgende dag wakker met een kater. Maar na verloop van tijd ga je steeds vaker en steeds meer drinken. Je krijgt zelfs het gevoel dat je alleen maar goed functioneert als je alcohol op hebt. Je alcoholgebruik leidt steeds vaker tot problemen, zoals ruzie met je partner of familieleden, te laat komen en slecht functioneren op het werk en geheugenproblemen. 

Heb ik een alcoholverslaving?

De kans is groot dat je aan alcohol verslaafd bent als je:
– meer dan twee à drie glazen alcohol per dag drinkt.
– eens per week of vaker een grote hoeveelheid alcohol drinkt.
– merkt dat je alcoholgebruik invloed heeft op je werk, school en relaties.
– lichamelijke (afkick)verschijnselen krijgt als je een tijdje niet drinkt, die je dan bestrijdt door weer alcohol te nemen.
– alcohol drinkt om stress, depressieve gevoelens of angst tegen te gaan.
– steeds meer alcohol ‘nodig’ hebt om effect te merken.

Vraag je je af of je misschien een alcoholverslaving hebt? Test jezelf hier!

Schadelijke gevolgen

Een alcoholverslaving heeft niet alleen sociale gevolgen, ook de lichamelijke gevolgen zijn ernstig. Langdurig alcoholmisbruik vergroot de kans op verschillende soorten hart- en vaatziekten en leverziekten. Ook de kans op kanker of een hersenbeschadiging is aanzienlijk.

Onze aanpak

Verslavingszorg Achterhoek helpt je om je alcoholverslaving aan te pakken. Samen met jou kijken we wat voor jou de beste aanpak is. Vaak zul je eerst moeten afkicken, waarna je aan je herstelproces kunt beginnen. Bij onze behandeling gebruiken we onder andere onderdelen van het 12 stappen Minnesota-model. Wij helpen je op een persoonlijke manier en in een kleinschalige setting op weg naar herstel.

Zet nu de eerste stap!

Wil je nú van je alcoholverslaving af en kun je daarbij goede ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Verslavingszorg Achterhoek. We hebben geen wachtlijst en maken binnen 24 uur de eerste afspraak. Je hoeft het niet alleen te doen!

Contact

Heb je vragen over hoe wij je kunnen ondersteunen of wil je meer weten neem contact met ons op.

Verslavingszorg Achterhoek Wout Evers

Wout Evers

06 10 72 79 84

Verslavingszorg Achterhoek Sharonie Tekaat

Sharonie Tekaat

06 10 75 17 16