Drugsverslaving

Hulp bij drugsverslaving door Verslavingszorg Achterhoek

Drugs hebben een direct effect op je hersenen en zorgen ervoor dat je anders functioneert. Een drugsverslaving heeft ernstige lichamelijke, psychische en sociale gevolgen. Net als bij andere middelenverslavingen, heb je steeds vaker en steeds meer drugs nodig om effect te merken. Dit kan onder andere resulteren in ruzie, problemen op werk of school en schulden.

Heb ik een drugsverslaving?

De kans is groot als je aan drugs verslaafd bent als je:
– meer drugs gebruikt dan je eigenlijk wilt.
– door je drugsgebruik minder aandacht besteedt aan je school, werk, hobby’s of vrienden.
– steeds meer en steeds vaker drugs ‘nodig’ hebt om effect te merken.
– ontwenningsverschijnselen krijgt als je een tijdje geen drugs gebruikt.
– het gevoel hebt niet meer te kunnen stoppen met drugs te gebruiken.

Vraag je je af of je misschien een drugsverslaving hebt? Test jezelf hier!

Soorten drugs

Er zijn verschillende soorten drugs die allemaal een ander effect hebben. Heroïne, morfine en opium hebben een verdovend effect, terwijl cocaïne en amfetamine je juist oppeppen. Van xtc, GHB, lsd, ketamine en paddo’s ga je hallucineren. Er zijn ook soorten die meerdere effecten hebben. Zo kan cannabis zowel hallucinerend als verdovend werken. En de vrij nieuwe drug 4-MMC (ook wel meow meow) werkt zowel stimulerend als hallucinerend.

Schadelijke gevolgen

Behalve sociale en psychische gevolgen, hebben drugs ook ernstige lichamelijke gevolgen. Ze veranderen bijvoorbeeld de werking van je hersenen, zodat je je op een gegeven moment alleen nog maar goed voelt als je drugs hebt gebruikt. Ook sterven er hersencellen af. Cocaïne en amfetamine vergroten de kans op hartritmestoornissen en andere hartproblemen. Het roken of inhaleren van drugs is bovendien erg schadelijk voor je longen.

Onze aanpak

Verslavingszorg Achterhoek helpt je om je drugsverslaving aan te pakken. Samen met jou kijken we wat voor jou de beste aanpak is. Dat is onder andere afhankelijk van de soort(en) drugs die je gebruikt en de ernst van je verslaving. Vaak zul je eerst moeten afkicken, waarna je aan je herstelproces kunt beginnen. Bij onze behandeling gebruiken we onder andere onderdelen van het 12 stappen Minnesota-model. Wij helpen je op een persoonlijke manier en in een kleinschalige setting op weg naar herstel.

Zet nu de eerste stap!

Wil je nú van je drugsverslaving af en kun je daarbij goede ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Verslavingszorg Achterhoek. We hebben geen wachtlijst en maken binnen 24 uur de eerste afspraak. De eerste stap is de moeilijkste. Stel niet langer uit en bel ons nu!

Contact

Heb je vragen over hoe wij je kunnen ondersteunen of wil je meer weten neem contact met ons op.

Verslavingszorg Achterhoek Wout Evers

Wout Evers

06 10 72 79 84

Verslavingszorg Achterhoek Sharonie Tekaat

Sharonie Tekaat

06 10 75 17 16