fbpx
Gokverslaving

Hulp bij gokverslaving 

Ken je dat gevoel van alsmaar willen winnen tijdens een potje poker, een online game of in het casino? Zoek je telkens die roes op en kost het je eigenlijk meer tijd en geld dan je zou willen? Draait je leven steeds meer om gokken? Dan heb je misschien een gokverslaving. Verslavingszorg Achterhoek helpt je om er vanaf te komen.

Don't gif up

Ben ik gokverslaafd?

De kans is groot dat je aan gokken verslaafd bent wanneer je:
– steeds vaker moet gokken of steeds meer moet inzetten om je goed te voelen.
– vaak denkt aan gokken.
– er niet in slaagt om minder te gokken, ook al wil je dat eigenlijk wel.
– wilt gokken als je je verdrietig, gestrest of somber voelt.
– je in de schulden moet steken om te kunnen gokken.

Vraag je je af of je misschien een drugsverslaving hebt? Test jezelf hier!

Schadelijke gevolgen

Schadelijke gevolgen
Gokken is geen middelenverslaving, maar een gewoonteverslaving. Anders dan bij bijvoorbeeld een alcohol- of drugsverslaving, krijg je dus geen schadelijke stoffen binnen. Toch zijn de gevolgen vaak ernstig. Je kunt je bijvoorbeeld neerslachtig of schuldig voelen, ruzie krijgen met familieleden of vrienden en je zorgen maken over je financiële problemen.

 

Onze aanpak

Stoppen met gokken begint met erkennen dat je een gokprobleem hebt en dat je wilt werken aan een oplossing. Verslavingszorg Achterhoek helpt je daar graag bij. Bij onze behandeling gebruiken we onder andere onderdelen van het 12 stappen Minnesota-model. Misschien schaam je je voor je problemen of voel je je schuldig. Wij helpen je om met die gevoelens om te gaan.

Zet nu de eerste stap

Wil je nú van je gokverslaving af en kun je daarbij goede ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Verslavingszorg Achterhoek. We hebben geen wachtlijst en maken binnen 24 uur de eerste afspraak. Blijven gokken is nooit de oplossing bij (financiële) problemen. Het heft weer in eigen hand nemen is dat wel!

moodboard

Actuele wachttijden

Binnen 24 uur een afspraak voor een eerste gesprek. Neem hieronder vrijblijvend contact met ons op.

Wachttijd tot aan intake:
1-2 weken

Wachttijd van intake tot behandeling:
Ambulant: 6 weken
Klinisch: 6-7 weken

Accept

Familieprogramma

Heb jij iemand in je directe omgeving die verslaafd is? Dat is niet makkelijk. Ondanks de liefde die je voelt voor je dierbare, draag je ook gevoelens van wanhoop, onmacht en boosheid bij je. Bij ons is een familieprogramma onderdeel van de behandeling. We nodigen ouders, partners, (volwassen) kinderen of andere familieleden van een cliënt uit voor twee familiebijeenkomsten. Daarin vertellen we je meer over verslaving als ziekte en hoe je het best omgaat met een verslaafde in herstel. Daarnaast houden we systeemgesprekken met de cliënt erbij. Naasten die na het volgen van het familieprogramma behoefte hebben aan meer ondersteuning en verdieping, verwijzen we door naar Ibeon-Coaching en Naasten in Herstel.

Nazorg

Na afloop van je ambulante of klinische behandeling bieden wij je ambulante nazorg. De nazorg is grotendeels gericht op het geestelijke herstel van je verslaving. Maar ook op het terugkeren in de maatschappij. Tijdens je behandeling heb je veel geleerd. Hoe kun je die nieuwe inzichten toepassen in je dagelijks leven? En hoe voorkom je dat je een terugval krijgt?

Contact

 

Mail

secretariaat@vza-ggz.nl

Adres

Terborgseweg 20
7005 BA Doetinchem
tel. 0314 - 79 45 59

VZA-GGZ is ISO 9001:2015 gecertificeerd.