Interventie bij Verslavingszorg Achterhoek

Maak je je zorgen om iemand die worstelt met een verslaving? Heb je al vaak geprobeerd om diegene wakker te schudden, maar vervalt hij of zij steeds weer in oud gedrag? Is hij of zij nog niet zo ver om zelf hulp te zoeken, maar is dat wel hard nodig?

1. Trek aan de bel!

Verslavingszorg Achterhoek is gespecialiseerd in interventie bij verslaving. Maak je je als familielid, vriend, buurman of collega zorgen over iemand, trek dan bij ons aan de bel. Samen overleggen we of ingrijpen inderdaad nodig is. In dat geval stellen we een plan van aanpak op, met als doel de verslaafde te laten beseffen dat er een probleem is en dat er echt iets moet gebeuren. We verrichten ook al het nodige voorwerk, zodat we meteen na de interventie het behandeltraject in gang kunnen zetten.

2. Opluchting

Een interventie is altijd een spannend moment. Hoe zal iemand reageren? Misschien wordt diegene boos, ontkent hij of zij de problemen of beweert hij of zij dat er van verslaving geen sprake is. De ervaring leert dat de meeste mensen erg opgelucht zijn en blij dat ze niet meer zelf de stap naar hulp hoeft te zetten. Als professionals en naasten nemen we iemand bij de hand en zeggen we: “Dit is het plan, zo gaan we het doen.” Dat neemt veel onzekerheid en twijfel weg.

3. Is interventie nodig?

Het kan best moeilijk zijn om de stap naar interventie te zetten. Want wanneer is dat echt nodig? Is de verslaving wel ernstig genoeg? Misschien lukt het je dierbare dit keer wél om zelf te stoppen… Worstel je met dit soort vragen, dan mag je ons altijd vrijblijvend bellen voor advies. 

4. Naastentraining

Verslavingszorg Achterhoek biedt familieleden en anderen ook naastentraining. Hierbij leren we je om te gaan met een verslaafde in je omgeving. We leren je wat verslaving precies is en hoe je je dierbare het best kunt ondersteunen. Maar ook hoe je je eigen grenzen bewaakt, want dat is minstens zo belangrijk.

Contact

Heb je vragen over hoe wij je kunnen ondersteunen of wil je meer weten neem contact met ons op.

Verslavingszorg Achterhoek Wout Evers

Wout Evers

06 10 72 79 84

Verslavingszorg Achterhoek Sharonie Tekaat

Sharonie Tekaat

06 10 75 17 16