Medicijnverslaving

Hulp bij medicijnverslaving door Verslavingszorg Achterhoek

Medicijnverslaving is een vorm van verslaving waar je maar weinig over hoort. Toch is het een groot probleem. Heel veel Nederlanders slikken dagelijks slaap- of kalmeringspillen. Deze pillen bevatten stoffen die sterk verslavend zijn, waardoor je er steeds meer van nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Al na enkele weken kun je er verslaafd aan raken. Dat gaat vaak ongemerkt.

Ben ik verslaafd aan medicijnen?

De kans is groot dat je aan medicijnen verslaafd bent als je:
– merkt dat je steeds meer medicijnen nodig hebt.
– je moe en futloos voelt.
– je denkt dat je niet meer zonder je medicijnen kunt.
– je ontwenningsverschijnselen krijgt als je probeert te stoppen met de medicijnen (zoals trillen, transpireren, angst of rusteloosheid).

Vraag je je af of je misschien een medicijnverslaving hebt? Test jezelf hier!

Schadelijke gevolgen

Medicijnen die angst, rusteloosheid of depressie tegengaan, vlakken ook positieve gevoelens af. Dat betekent dat je je nooit meer ergens écht blij of enthousiast over voelt. Maar de middelen zijn ook gevaarlijk, bijvoorbeeld omdat ze je suf maken. Dit resulteert jaarlijks in vele verkeersongelukken. Als je ze te lang gebruikt, kunnen ze bovendien klachten als slapeloosheid, angst en spanning juist verergeren.

Onze aanpak

Stoppen met medicijnen die je misschien al jarenlang gebruikt, is niet gemakkelijk. Doe dit zeker niet op eigen houtje, maar altijd met deskundige begeleiding. Wij verwijzen je graag door naar een goede detoxinstelling. Daarna kun je bij ons aan je verdere herstel werken.  

Zet nu de eerste stap!

Wil je nú van je medicijnverslaving af en kun je daarbij goede ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Verslavingszorg Achterhoek. We hebben geen wachtlijst en maken binnen 24 uur de eerste afspraak. Zet nu de eerste stap naar een leven waarin weer volop ruimte is voor positieve gevoelens.

Contact

Heb je vragen over hoe wij je kunnen ondersteunen of wil je meer weten neem contact met ons op.

Verslavingszorg Achterhoek Wout Evers

Wout Evers

06 10 72 79 84

Verslavingszorg Achterhoek Sharonie Tekaat

Sharonie Tekaat

06 10 75 17 16