Ik kende Wout en Sharonie al voordat ik hulp van Verslavingszorg Achterhoek accepteerde. Ik ken hun van de NA meetings. Ik kwam af en toe naar NA meetings en had voor mijn gevoel alle hulpinstanties al gehad. Veel hoop had ik niet meer. Op een dag belde Wout me op en vroeg hoe het ging. Ik zei: veel slechter kan het niet. Toen Wout vertelde dat hij en Sharonie een eigen instantie waren begonnen was ik licht enthousiast. Wout zat een paar uur later aan tafel bij mijn ouders thuis, daar was ik ook. Ik zat op m’n dieptepunt en heb de hulp geaccepteerd. Op het moment van schrijven ben ik 380 uur clean, oftewel bijna 15 dagen. Ik ben 34 jaar oud en ben buiten een kliniek nog nooit zo lang clean geweest. Op mijn 13e ben ik begonnen met gebruiken.
Hoe kan het dat dit nu wel werkt? Ten eerste: Wout en Sharonie weten als geen ander waar ik het over heb als ik het over mijn verslaving gaat. Ik kan gaan praten tegen hulpverleners die nog nooit hebben gebruikt maar dit heeft totaal geen zin. Wout had mij direct door en kwam ook met radicale oplossingen in mijn ogen. Ik moest in het begin elk uur van de dag contact opnemen. Ik mocht nog niet de beschikking hebben over één euro in m’n zak. Ik was altijd met geld bezig.
Natuurlijk voelde dit in mijn ogen niet goed, ik ben tenslotte verslaafd en de middelen die ik nodig had voor mijn gebruik glipten door mijn vingers. Ik had er buikpijn van.
Maar kijk eens op wat voor punt ik nu sta? Meerdere klinieken gehad en zodra ik de deur uitging greep ik direct weer naar de drugs. Er bestond voor mij geen wereld zonder. Ik dacht dat ik altijd een junk zou blijven. Maar ik weet nu dat er een uitweg is dankzij het NA programma en Verslavingszorg Achterhoek! Het werkt als je eraan werkt!