Wanneer je er na 14 jaar achter komt dat je partner eigenlijk al je hele relatie verslaafd is, stort je wereld in. Alles is een leugen geweest, tenminste dat dacht ik in eerste instantie…
Toen ik vermoedens kreeg dat de middelen een grotere rol speelden dan ik dacht in onze relatieproblemen zette ik m’n partner voor het blok: professionele hulp zoeken of onze relatie was klaar. Hij zocht zelf hulp en zo kwamen we bij Wout. Dat bleek een godsgeschenk! Ondanks alle leugens, bedrog en ellende die Wout boven tafel wist te krijgen, was dát wat we nodig hadden om met een schone lei te kunnen beginnen. Was er een gemiddelde (met alle respect!) professional die alles alleen uit de boeken had geleerd, bij ons aan tafel komen zitten hadden we de onderste steen (met heel veel smeer en zeer!) niet boven tafel gekregen! Wout doorzag de leugens en het bedrog als geen ander en wist mijn partner zover te krijgen alles op te biechten, hoe pijnlijk ook.
Niet alleen voor mijn partner was Wout een luisterend oor, maar dat was hij ook voor mij. Ook wist hij me te sterken in het aangeven van mijn eigen grens die ik na jaren lange manipulatie was kwijtgeraakt. Heel belangrijk voor mij was de manier waarop hij ons kon laten inzien dat mijn partner ziek was en dat hij niet alleen maar een verslaafde was maar ook de mooie en fijne man waarop ik verliefd was geworden. Dit bood hoop voor de toekomst en heeft gemaakt dat we een nieuwe start konden maken. Het is nog een lange weg, maar ik ben dankbaar dat Wout ons de eerste aanzet heeft gegeven!