Ambulante begeleiding
Verslavingszorg Achterhoek onderscheidt zich met een uitgebreid begeleidingstraject. Want juist als je je dagelijks leven weer oppakt, kun je daar wel een goede coach bij gebruiken. Je bent weer terug in je oude omgeving en komt misschien weer in aanraking met je oude verleidingen. Hoe ga je daarmee om? Hoe voorkom je dat je terugvalt? En welke rol speelt je omgeving daarbij?
Hoe pakken we dit aan
We begeleiden je hier graag bij. Op welke manier? Dat bepalen we samen. Heb je behoefte aan een wekelijks gesprek? Wil je liever af en toe telefonisch contact? Het kan allemaal. Ben je er nog niet aan toe om terug te gaan naar je eigen omgeving, dan regelen we dat je tijdelijk ergens anders terechtkunt.
Begeleiding
Ook als je na langere tijd merkt dat je weer even behoefte hebt aan steun, kun je altijd bij ons terecht. Dat is het voordeel van de persoonlijke aanpak van Verslavingszorg Achterhoek!
Dit keer lukt het je!
Misschien heb je al vele pogingen gedaan om van je verslaving af te komen. Zelf, of met hulp van een professional. Waarom zou het dan dit keer wél lukken? Heel simpel: omdat Verslavingszorg Achterhoek anders werkt dan anderen.
Naastentraining
Heb jij iemand in je directe omgeving die verslaafd is? Wij bieden training voor naasten zoals jij. Je leert om te gaan met alle verschillende gevoelens die door je heengaan. We helpen je om de regie over je leven terug te krijgen en je levensvreugde te vergroten.
Interventie bij Verslavingszorg Achterhoek
Maak je je zorgen om iemand die worstelt met een verslaving? Heb je al vaak geprobeerd om diegene wakker te schudden, maar vervalt hij of zij steeds weer in oud gedrag? Is hij of zij nog niet zo ver om zelf hulp te zoeken, maar is dat wel hard nodig?
- Trek aan de bel!
Verslavingszorg Achterhoek is gespecialiseerd in interventie bij verslaving. Maak je je als familielid, vriend, buurman of collega zorgen over iemand? Trek dan bij ons aan de bel. Samen overleggen we of ingrijpen inderdaad nodig is. In dat geval stellen we een plan van aanpak op, met als doel de verslaafde te laten beseffen dat er een probleem is en dat er echt iets moet gebeuren. We verrichten ook al het nodige voorwerk, zodat we meteen na de interventie het behandeltraject in gang kunnen zetten.
- Opluchting
Een interventie is altijd een spannend moment. Hoe zal iemand reageren? Misschien wordt diegene boos, ontkent hij of zij de problemen of beweert hij of zij dat er van verslaving geen sprake is. De ervaring leert dat de meeste mensen erg opgelucht en blij zijn en dat ze niet meer zelf de stap naar hulp hoeven te zetten. Als professionals en naasten nemen we iemand bij de hand en zeggen we: “Dit is het plan, zo gaan we het doen.” Dat neemt veel onzekerheid en twijfel weg.
- Is interventie nodig?
Het kan best moeilijk zijn om de stap naar interventie te zetten. Want wanneer is dat echt nodig? Is de verslaving wel ernstig genoeg? Misschien lukt het je dierbare dit keer wél om zelf te stoppen… Worstel je met dit soort vragen, dan mag je ons altijd vrijblijvend bellen voor advies.
VZA-GGZ is ISO 9001:2015 gecertificeerd.