fbpx

Wij zijn Verslavingszorg Achterhoek.

Om alvast kennis te maken delen wij onze verhalen. Openheid en eerlijkheid staan voorop. Jezelf kwetsbaar durven opstellen opent deuren naar nieuwe mogelijkheden.

Wij delen onze ervaringen in de hoop anderen te kunnen helpen.

 

Verslavingszorg-Achterhoek-helpende-hand
Verslavingszorg Achterhoek Wout Evers

Wout Evers

“Mijn naam is Wout en ik ben een herstellende verslaafde. Door te accepteren dat ik een ziekte heb, kon ik aan mijn herstel beginnen.
Ik heb een goede jeugd gehad. Maar op de middelbare school veranderde mijn gedrag: ik wilde graag voorop lopen en wilde altijd meer, meer, meer. Op mijn dertiende dronk ik voor het eerst alcohol. Ook daarbij had ik geen rem, al snel werd ik regelmatig dronken en agressief. Rond mijn negentiende kwam ik voor het eerst in aanraking met cocaïne en werd de ellende alleen maar groter. Ik deed alles om aan cocaïne te komen en bleef daarnaast volop alcohol drinken. Dit resulteerde in ontslag, schulden en ruzies. In 2008 ontmoette ik mijn huidige vrouw. Ik ben toen een tijd van de cocaïne af geweest, maar de alcohol ging onverminderd door. Als ik gedronken had, was ik echt een klootzak voor de mensen om me heen. In 2010 is onze eerste dochter geboren. Dezelfde avond reed ik nog naar de dealer voor cocaïne. Ik verviel weer in dagelijks gebruik. In die tijd heb ik verschillende behandelingen geprobeerd, maar ik liet nooit het achterste van mijn tong zien. Eind 2018 was ik er klaar mee! Ik had inmiddels twee kinderen en een vrouw die ik compleet de vernieling in hielp door mijn gebruik. Ik wilde een ander leven en mijn vrouw gaf mij deze laatste kans. Ik ben een 12-stappen Minnesota kliniek ingegaan. Het was zwaar, maar wat heb ik veel over mezelf geleerd. Nu ben ik al een aantal jaar clean van alle geest- en stemmingsveranderende middelen. Ik heb een goede band met mijn kinderen en mijn vrouw heeft weer een man waar ze op kan bouwen. Kortom, een clean leven brengt mij elke dag mooie dingen. En dat gun ik anderen ook.”

Sharonie Tekaat

“Mijn naam is Sharonie en ik ben verslaafd. Door mijn verslaving te erkennen, kon ik aan mijn herstelproces beginnen.
Ik ben geboren in een klein dorpje in de Achterhoek en groeide op met een verslaafde vader. Ik was een meisje met een sterke wil, maar was tegelijkertijd onzeker en wilde er graag bij horen. Op mijn twaalfde begon ik met roken en nam ik af en toe een drankje of een trekje van een joint. Op mijn zestiende kwam ik aanraking met speed. Ik was gelijk verkocht: ik voelde me zelfverzekerd en had het gevoel dat ik de hele wereld aan kon. Toen een paar jaar later mijn relatie uit ging, ging ik steeds meer gebruiken. Er kwam nog een middel bij: meow meow (4mmc). Ik begon te stelen van mijn ouders, had inmiddels drie opleidingen niet afgemaakt en was mijn baan verloren door mijn verslaving. Ik voelde me volledig verslagen en ben hulp gaan zoeken. Ik kwam terecht bij een kliniek waar ze werken met het 12-stappen Minnesota model. Deze behandeling duurde tien weken. Het was enorm intensief en ik ben mezelf heel vaak tegengekomen. Maar wat ben ik dankbaar dat ik die kans heb gekregen! Vanaf daar heb ik kunnen bouwen aan een clean leven in herstel. Herstel is een mooie reis, met ups en downs. Het is zeker niet de makkelijkste weg, maar die makkelijkste weg heeft me nooit veel goeds gebracht. Iedere dag clean is voor mij een succesvolle dag. Ik zet me er nu dagelijks voor in om anderen dat ook te laten ervaren.”

Verslavingszorg Achterhoek Sharonie Tekaat

Contact

Heb je vragen over hoe wij je kunnen ondersteunen of wil je meer weten neem contact met ons op.

Verslavingszorg Achterhoek Wout Evers

Wout Evers

06 10 72 79 84

Verslavingszorg Achterhoek Sharonie Tekaat

Sharonie Tekaat

06 10 75 17 16